2012-01-16 15:19:06• hírek • Szatmár.ro

Előny a diploma és a társulási tagság

Akik az 141-es mezőgazdasági pályázattal jutnának támogatáshoz, jól teszik, ha előre gondolkodnak.

Fodor István, a Szatmár Megyei Agrárkamara igazgatója, illetve munkatársa, Scholtz Béla tájékoztatta nemrégiben a sajtó képviselőit azokról a lehetőségekről, amelyek megkönnyíthetik a 141-es mezőgazdasági pályázat által támogatást igénybe vevők pozitív elbírálási esélyeit. A támogatást gyakorlatilag bárki megpályázhatja, aki 62 évnél fiatalabb és kisebb farmmal rendelkezik, melynek termését a család dolgozza fel, s csak egy kis része kerül eladásra, például a megye élelmiszerpiacain. A pályázattal megnyert támogatás fejében a mezőgazdásznak vállalnia kell, hogy három éven belül növelni fogja a termelést.

A biztosra vehető pozitív elbíráláshoz azonban van néhány követelmény, aminek meg kell felelni. Ilyen például a fél éves mezőgazdasági társulási, szövetkezeti tagság is, ezért az Agrárkamara munkatársai felhívták a figyelmet: amennyiben valaki pályázni akar, az jól teszi, ha beiratkozik egy ilyen társulásba - a pályázatok leadására ugyanis idén júniusban fog sor kerülni.

Egy másik, a pozitív elbírálást nagyban elősegítő tény, ha a pályázó rendelkezik a szakirányú képzettséggel. Azért, hogy ezt minél többen teljesíteni tudják, az agrárkamara rendszeresen szervez tanfolyamokat. A közeljövőben zöldségtermesztésből, nagykultúrából (búza, kukoricatermesztés), állattenyésztésből és gyümölcstermesztésből is indítani fognak tanfolyamot.

A pályázatokkal és a tanfolyamokkal kapcsolatban a Szatmár Megyei Agrárkamara székhelyén, az 1 Decembrie 1918 utca 13 szám alatt is felvilágosítást adnak, illetve a 0261-717-348-as számon is információkkal szolgálnak, sőt, a pályázat megírásában is segítséget nyújtanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: